informatie informatie informatie informatie informatie informatie informatie informatie informatie

Bezienswaardigheden

Dit liefelijke stukje Frankrijk, de Allier, vraagt erom om ontdekt te worden;de glooiende heuvels met telkens andere vergezichten over de weilanden met grazende runderen en schapen, tarwe- en zonnebloemvelden nodigen uit voor urenlange wandel- en fietstochten.

De pittoreske dorpjes met de gezellige boulangeriën , cafeetjes en markten, waar alles te koop is voor een goed gevulde picknickmand met streekgerechten, zoals worsten, honing, zelfgemaakte kazen en fruit en marmelades, daar kunt u niet aan voorbijgaan!

Het befaamde ‘la Fôret de Tronçais’, een 11.000ha eikenbosgebied met paarden- wandel- en fietsroutes en vele meren en vennen, bieden veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten. Er zijn fietsen en mountainbikes te huur en in de meren kan gevist en gezwommen worden. Het dichtstbijzijnde meer, met zandstrand, waterglijbaan en speeltuin, ligt al op 10 min. afstand! Verder kan er een kanotocht over de rivier gehouden worden, waarbij u kunt genieten van de stilte, het prachtige landschap en de vele oeverzwaluwen.

Deze regio is bekend om haar middeleeuwse kastelen, waarvan velen met prachtig aangelegde bloemen- en fruittuinen en prachtig ingericht. Ook de oude steden, zoals Bourges, Nevers, Montluçon en Moulins met hun vakwerkhuizen, oude steegjes en kathedralen nodigen uit voor een heerlijk uitje op het terras, een dagje winkelen, museum bezoek etc. etc. Het dichtstbijzijnde stadje St.Amand met haar Romaanse geschiedenis, op 15 min. afstand, heeft alle voorzieningen, zoals veel supermarkten, enkele musea, een gezellig centrum met restaurantjes, een binnenzwembad met sauna en hamman .

Er zijn ook mogelijkheden om te gaan golfen, karten, tennis en een dagje pretpark of dierentuin.

Vanaf het voorjaar zijn er gezellige brocantes, middeleeuwse festivals met ridderspelen en vele exposities etc.

Links
http://www.st-amand-tourisme.com/
http://www.laroutedeschenes.fr/nl

Reservering

Bent u geïntresseerd in een verblijf op Les Bergeries? Neem dan via het onderstaande formulier vrijblijvend contact op.